Att starta ett eget företag

 

workstation-405768_640Idag är det många som startar upp sitt eget företag. Vissa för att förverkliga sina affärsdrömmar, vissa för att prova något nytt och andra för att kunna styra och bestämma över sitt egna arbetsliv. Det finns många teorier varför man ska skapa sitt eget företag.

Det man ska tänka på är att ha allt uttänkt och klart. Man måste vara väldigt noga och organiserad för att kunna ta hand om allt med bokföring, uträkningar av skatt m.m. Allt som man inte riktigt tänkt på innan. Att ha en back up plan kan också vara oerhört nödvändigt och om inte annat väldigt behövligt och bra om det inte skulle gå som man tänkt sig. Att gå en kursutbildning för hur man sköter ett eget företag är en mycket bra idé och dessa kurser finns att gå helt gratis på till exempel Nyföretagarcentrum. Fråga dig själv innan du startar ett företag om du verkligen är redo, om du kommer klara det, om det skulle vara lönsamt m.m. för att sätta dig in i rollen.

Förbered dig väl med den utrustning du behöver som till exempel mappar/pärmar för viktiga papper, pennor, visitkort, jackor med företags-tryck, ett skrivbord och så vidare. Allt för att du ska kunna hålla ordning och vara redo då du startar företaget. Även en fungerande mobiltelefon med tillhörande företagsnummer kan vara bra för att potentiella kunder och samarbetspartners ska kunna få kontakt med dig. Smidigast om du är på språng är då en mobiltelefon dit ditt nummer är kopplat. Glöm inte heller att ha ett fräscht batteri i telefonen som håller hela dagen.

Att marknadsföra dig och ditt företag väl och skaffa nya kontakter är väldigt viktigt. Får du ett ansikte utåt och bemöter dina kunder och annat folk på ett bra och vänligt sätt kommer dem garanterat komma ihåg dig och förhoppningsvis höra av sig igen.